top of page
Γενικές πληροφορίες για την εφημερίδα μας

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1985, όταν ο πρώτος εκδότης της, Γιώργος Καφετζής, αντιλήφθηκε ότι υπήρχε κενό στον τομέα «αντικειμενική ενημέρωση» στο Αιγάλεω, μια πόλη 100.000 περίπου κατοίκων. Η έκδοση τοπικής αιγαλιώτικης εφημερίδας ήταν στόχος που είχε βάλει από τα... 14 του χρόνια, το 1973, όταν δημοσιογραφούσε στο εκδιδόμενο στο Αιγάλεω «Ελεύθερον Βήμα Δυτικής Αττικής». Τελικά, τα κατάφερε μετά από 12 χρόνια, το 1985. Η εφημερίδα αρχικά εκδιδόταν με τη μέθοδο τής λινοτυπίας στο τυπογραφείο Γκαντήραγα, Γερανίου 7, Αθήνα, έχοντας δυο χρώματα, μαύρο κι άλλο ένα, είτε κόκκινο, είτε πράσινο, είτε μπλε, είτε κάποιο άλλο (έχουμε τυπώσει και έγχρωμα φύλλα). Μετά τα πρώτα φύλλα και μετά την αγορά ενός οικιακού υπολογιστή και ενός εκτυπωτή, άρχισε να εκδίδεται και να τυπώνεται, αποκλειστικά με αυτά τα δυο μηχανήματα. Ακολούθησε η αγορά ενός φωτοτυπικού, και η εφημερίδα στοιχειοθετούνταν με υπολογιστή ή γραφομηχανή, αλλά η εκτύπωση γινόταν με φωτοτυπικό. Μετά από λίγα χρόνια η εκτύπωση τής στοιχειοθεσίας γινόταν σε λέιζερ είτε ειδικευμένων εταιριών είτε δικό μας και η εκτύπωση σε όφσετ, στο τυπογραφείο Προδρόμου-Βούλγαρη, Παλ. Καβάλας 52-Αιγάλεω. Το 1996 η στοιχειοθεσία τυπωνόταν με ιδιόκτητο εκτυπωτή έγχυσης μελάνης, και το 1997 επέστρεψε σε εκτυπωτή λέιζερ. Την άνοιξη του 2022 πωλήθηκε στον εκδοτικό οίκο Έμβρυο και επανακυκλοφόρησε 4χρωμη σε 15ήμερη βάση και πολλές συνεργασίες.

Στο Διαδίκτυο

Στις 5 Μαρτίου 1997, εκμεταλλευόμενοι προσφορά τού Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στο Ίντερνετ. Σύντομα -άνοιξη 2023- θα ανέβει η νέα ιστοσελίδα με όλο το υλικό που δεν μπορεί να τυπωθεί στο 15ήμερο φύλλο. 

Παρουσία στο ραδιόφωνο

Η εφημερίδα μας είχε πάρει την πρωτοβουλία για εβδομαδιαία εκπομπή τών εκδοτών τού Τοπικού Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στον «Δίαυλο 10» τον ραδιοσταθμό 10 δήμων τής Δυτικής Αθήνας για σχεδόν 2 χρόνια. Η εκπομπή, που λεγόταν «Τοπικός Τύπος» μετά την παύση της από τη διοίκηση τού σταθμού, μεταφέρθηκε στο ραδιοσταθμό Radio Club, και διήρκεσε εκεί ένα χρόνο περίπου. Παρουσία στον Δίαυλο είχαμε και σαν φιλοξενούμενοι στον σταθμό, σε διάφορες εκπομπές του. Αναφορές στην εφημερίδα μας έχει κάνει επίσης το «Ράδιο-Αττική» και ο «Athens». Επίσης έχουμε δώσει συνεντεύξεις στον "Επικοινωνία 94". Το 1999 ξεκινήσαμε να κάνουμε εκπομπή στο Ίντερνετ, διάρκειας 3-27 λεπτών, την οποία μπορoύσαν να ακούσουν οι χρήστες Ίντερνετ απ' όλο τον κόσμο. Επίσης έχουμε μετάσχει σε εκπομπές τού διαδικτυακού ραδιοφώνου τού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Απόλλων” Δυτικής Αττικής. Eπίσης έχουμε εκπέμψει διαδικτυακά, μουσικό πρόγραμμα μέσω τού κόμβου Grooveshark.

Παρουσία στον έντυπο Τύπο

Κείμενα όπου αναφέρεται η εφημερίδα μας έχουν δημοσιεύσει το Ποντίκι, ο Ριζοσπάστης, η Προοδευτική Αγ. Βαρβάρας, ο Ελεύθερος Διάλογος Περιστερίου, ο Δυτικός Κόσμος, η Διέξοδος Ιλίου, ο Παλμός τού Αιγάλεω, η Όστρια Κεφαλονιάς-Ιθάκης, το περιοδικό Net Surfing, η Ελευθεροτυπία, η Ηχώ Ιλίου-Πετρούπολης, η Εν Ταύροις τού Ταύρου, η Αίθουσα (3ου Λυκείου Αιγάλεω), η Παρέμβαση Χαϊδαρίου, ο Υπεύθυνος Πολίτης Αιγάλεω, τα Γυμνασιογραφήματα τού 4ου Γυμνασίου Αιγάλεω, η Αττική Αυτοδιοίκηση και άλλα έντυπα (ζητούμε συγνώμη που τα ξεχνάμε).

Παρουσία στην τηλεόραση

Αναφορά στην εφημερίδα μας έχει γίνει στην εκπομπή τής Τηλε-Τώρα «Τα παράπονά σου στον δήμαρχο» (1997). Eμφανιστήκαμε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή στις 8 Δεκεμβρίου 2000, στο κανάλι Χάι, στην εκπομπή τού Πάρι Καλομπράτσου «Στη διάθεση τού πολίτη». Η δεύτερη τηλεοπτική μας εμφάνιση έγινε στο ίδιο κανάλι, στην εκπομπή «Περισκόπιο» τού Διονύση Μανωλάτου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2001 (μεταδόθηκε σε επανάληψη και την επόμενη μέρα). Eπανειλημμένα παρουσιάστηκε η εφημερίδα μας από την εκπομπή «Ο Τύπος σήμερα» στο κανάλι Έξτρα, από τους δημοσιογράφους κ. Παργινό, Πασβαντίδη και Κανούση και από τον κ. Παργινό στην εκπομπή "Πρώτη καλημέρα". Επίσης έχει παρουσιαστεί στον Αντέννα, στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» από τον κ. Νίκο Μάνεση.

 

Παρουσία σε βιβλία

 

Η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί σε τέσσερα βιβλία: Στο «Ηλεκτρονικό Εμπόριο», στην «Ψηφιακή Διπλωματία», στο “Αλφαβητάρι τού Αιγάλεω” και σε ξενόγλωσσο βιβλίο-οδηγό τού υπουργείου Τύπου για το Ελληνικό Διαδίκτυο

 

Το διαδικτυακό μας κανάλι

Από το 2007 ξεκινήσαμε την Τηλεόραση Αιγάλεω στο YouTube. To 2014, για ιδεολογικούς λόγους, με αφορμή τις αποκαλύψεις τού Σνόουντεν, το σταματήσαμε και ξεκινήσαμε νέο κανάλι στον κόμβο Dailymotion. Το κανάλι λέγεται «Αιγάλεω - Διάλογος-Ανατροπή». Έχουμε εδώ και λίγα χρόνια και άλλα δυο στο YouΤube με λίγα βίντεο

======================

bottom of page