Γενικές πληροφορίες για την εφημερίδα μας

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1985, όταν ο εκδότης της αντιλήφθηκε ότι υπήρχε κενό στον τομέα «αντικειμενική ενημέρωση» στο Αιγάλεω, μια πόλη 100.000 περίπου κατοίκων. Η έκδοση τοπικής αιγαλιώτικης εφημερίδας ήταν στόχος που είχε βάλει από τα... 14 του χρόνια, το 1973, όταν δημοσιογραφούσε στο εκδιδόμενο στο Αιγάλεω «Ελεύθερον Βήμα Δυτικής Αττικής». Τελικά, τα κατάφερε μετά από 12 χρόνια, το 1985. Η εφημερίδα αρχικά εκδιδόταν με τη μέθοδο τής λινοτυπίας στο τυπογραφείο Γκαντήραγα, Γερανίου 7, Αθήνα, έχοντας δυο χρώματα, μαύρο κι άλλο ένα, είτε κόκκινο, είτε πράσινο, είτε μπλε, είτε κάποιο άλλο (έχουμε τυπώσει και έγχρωμα φύλλα). Μετά τα πρώτα φύλλα και μετά την αγορά ενός οικιακού υπολογιστή και ενός εκτυπωτή, άρχισε να εκδίδεται και να τυπώνεται, αποκλειστικά με αυτά τα δυο μηχανήματα. Ακολούθησε η αγορά ενός φωτοτυπικού, και η εφημερίδα στοιχειοθετούνταν με υπολογιστή ή γραφομηχανή, αλλά η εκτύπωση γινόταν με φωτοτυπικό. Μετά από λίγα χρόνια η εκτύπωση τής στοιχειοθεσίας γινόταν σε λέιζερ είτε ειδικευμένων εταιριών είτε δικό μας και η εκτύπωση σε όφσετ, στο τυπογραφείο Προδρόμου-Βούλγαρη, Παλ. Καβάλας 52-Αιγάλεω. Το 1996 η στοιχειοθεσία τυπωνόταν με ιδιόκτητο εκτυπωτή έγχυσης μελάνης, και το 1997 επιστρέψαμε σε εκτυπωτή λέιζερ (κάποιες έγχρωμες διαφημίσεις, μερικές φορές, τυπώνονται σε έγχρωμο εκτυπωτή έγχυσης μελάνης ή εκτυπωτή λέιζερ). Αυτή τη στιγμή τυπώνεται σε εκτυπωτή μας, ενώ υπάρχει και διαδικτυακή έκδοση που αποστέλλεται με μέιλ στους συνδρομητές. Η έντυπη έκδοση είναι 20σέλιδη και η διαδικτυακή στέλνεται με e-mail, συνήθως μια φορά τη βδομάδα. Η εφημερίδα έχει αλλάξει διάφορα σχήματα, από μέγεθος βιβλίου, έως και πολύ μεγάλης εφημερίδας.

Στο Διαδίκτυο

Στις 5 Μαρτίου 1997, εκμεταλλευόμενοι προσφορά τού Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, ξεκινήσαμε τη δημιουργία ιστοσελίδων στο Ίντερνετ.

Παρουσία στο ραδιόφωνο

Η εφημερίδα μας είχε πάρει την πρωτοβουλία για εβδομαδιαία εκπομπή τών εκδοτών τού Τοπικού Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στον «Δίαυλο 10» τον ραδιοσταθμό 10 δήμων τής Δυτικής Αθήνας για σχεδόν 2 χρόνια. Η εκπομπή, που λεγόταν «Τοπικός Τύπος» μετά την παύση της από τη διοίκηση τού σταθμού, μεταφέρθηκε στο ραδιοσταθμό Radio Club, και διήρκεσε εκεί ένα χρόνο περίπου. Παρουσία στον Δίαυλο είχαμε και σαν φιλοξενούμενοι στον σταθμό, σε διάφορες εκπομπές του. Αναφορές στην εφημερίδα μας έχει κάνει επίσης το «Ράδιο-Αττική» και ο «Athens». Επίσης έχουμε δώσει συνεντεύξεις στον "Επικοινωνία 94". Το 1999 ξεκινήσαμε να κάνουμε εκπομπή στο Ίντερνετ, διάρκειας 3-27 λεπτών, την οποία μπορoύσαν να ακούσουν οι χρήστες Ίντερνετ απ' όλο τον κόσμο. Επίσης έχουμε μετάσχει σε εκπομπές τού διαδικτυακού ραδιοφώνου τού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Απόλλων” Δυτικής Αττικής. Eπίσης έχουμε εκπέμψει διαδικτυακά, μουσικό πρόγραμμα μέσω τού κόμβου Grooveshark.

Παρουσία στον έντυπο Τύπο

Κείμενα όπου αναφέρεται η εφημερίδα μας έχουν δημοσιεύσει το Ποντίκι, ο Ριζοσπάστης, η Προοδευτική Αγ. Βαρβάρας, ο Ελεύθερος Διάλογος Περιστερίου, ο Δυτικός Κόσμος, η Διέξοδος Ιλίου, ο Παλμός τού Αιγάλεω, η Όστρια Κεφαλονιάς-Ιθάκης, το περιοδικό Net Surfing, η Ελευθεροτυπία, η Ηχώ Ιλίου-Πετρούπολης, η Εν Ταύροις τού Ταύρου, η Αίθουσα (3ου Λυκείου Αιγάλεω), η Παρέμβαση Χαϊδαρίου, ο Υπεύθυνος Πολίτης Αιγάλεω, τα Γυμνασιογραφήματα τού 4ου Γυμνασίου Αιγάλεω, η Αττική Αυτοδιοίκηση και άλλα έντυπα (ζητούμε συγνώμη που τα ξεχνάμε).

Παρουσία στην τηλεόραση

Αναφορά στην εφημερίδα μας έχει γίνει στην εκπομπή τής Τηλε-Τώρα «Τα παράπονά σου στον δήμαρχο» (1997). Eμφανιστήκαμε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή στις 8 Δεκεμβρίου 2000, στο κανάλι Χάι, στην εκπομπή τού Πάρι Καλομπράτσου «Στη διάθεση τού πολίτη». Η δεύτερη τηλεοπτική μας εμφάνιση έγινε στο ίδιο κανάλι, στην εκπομπή «Περισκόπιο» τού Διονύση Μανωλάτου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2001 (μεταδόθηκε σε επανάληψη και την επόμενη μέρα). Eπανειλημμένα παρουσιάστηκε η εφημερίδα μας από την εκπομπή «Ο Τύπος σήμερα» στο κανάλι Έξτρα, από τους δημοσιογράφους κ. Παργινό, Πασβαντίδη και Κανούση και από τον κ. Παργινό στην εκπομπή "Πρώτη καλημέρα". Επίσης έχει παρουσιαστεί στον Αντέννα, στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» από τον κ. Νίκο Μάνεση.

Παρουσία σε συνέδρια

Στις 8 Μαΐου 1998 μετείχαμε στο συνέδριο που έκανε στο δημαρχείο Αιγάλεω ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι σχετικά με το 'Ιντερνετ. Παρουσία σε άλλες σελίδες στο Ιντερνετ Την πινακίδα τής εφημερίδας μας προβάλλουν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, η www.fora.gr, το www.localnet.gr, ο Δήμος Αιγάλεω, η bestpress.gr, η www.elections.gr, το athlometro.blogspot.com, το pitsounicity.gr κ.ά. Υπάρχει λήμμα για την εφημερίδα μας στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια livepedia.gr και στην el.wikipedia.org. Το πρωτοσέλιδό της παρουσιάζεται στην protoselidaefimeridon.gr και στην frontpages.gr. Η protoselidaefimeridon.gr αναρτά και το οπισθόφυλλο

 

Παρουσία σε βιβλία

 

Η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί σε τέσσερα βιβλία: Στο «Ηλεκτρονικό Εμπόριο», στην «Ψηφιακή Διπλωματία», στο “Αλφαβητάρι τού Αιγάλεω” και σε ξενόγλωσσο βιβλίο-οδηγό τού υπουργείου Τύπου για το Ελληνικό Διαδίκτυο

 

Το διαδικτυακό μας κανάλι

Από το 2007 ξεκινήσαμε την Τηλεόραση Αιγάλεω στο YouTube. To 2014, για ιδεολογικούς λόγους, με αφορμή τις αποκαλύψεις τού Σνόουντεν, το σταματήσαμε και ξεκινήσαμε νέο κανάλι στον κόμβο Dailymotion. Το κανάλι λέγεται «Αιγάλεω - Διάλογος-Ανατροπή». Έχουμε εδώ και λίγα χρόνια και άλλα δυο στο YouΤube με λίγα βίντεο

 
Γνώσεις - εξοπλισμός
Στοιχειοθεσία-σελιδοποίηση από το 1985 μέχρι σήμερα

Είμαστε από τις πιο φθηνές παραγωγικές μονάδες στη στοιχειοθεσία, σελιδοποίηση, αλλά και εκτύπωση εφημερίδων, βιβλίων, ανακοινώσεων κ.λπ (για την εκτύπωση συνεργαζόμαστε με δυο εκτυπωτικές επιχειρήσεις). Οι τιμές μας ξεκινούν από 3 € τη σελίδα Α4 για στοιχειοθεσία και εκτύπωση ενός αντιτύπου (απλή ανακοίνωση). Για εφημερίδες π.χ., χρεώνουμε 93 € τις 4 μονόχρωμες σελίδες μεγέθους 29Χ43 για στοιχειοθεσία, σελιδοποίηση. Κι αν μας δώσετε τα κείμενα σε ψηφιακή μορφή, η τιμή πέφτει στα 47 €. Για ταχυδρόμηση π.χ. τής παραπάνω εφημερίδας, χρεώνουμε 37,5 € τα 850 αντίτυπα, για δίπλωμα χρεώνουμε 20 €, για μεταφορά 8 €, για εκτύπωση σελίδων με γραμμωτούς κωδικούς ταχυδρομείου 5 €. Άλλα παραδείγματα: Για 4σέλιδο έντυπο, μονόχρωμο, μεγέθους 29Χ43, χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 18-93 ευρώ. Για 4σέλιδο έντυπο, έγχρωμο, μεγέθους 29Χ43, χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 18-133 ευρώ. Για 8σέλιδο έντυπο, έγχρωμο, μεγέθους 29Χ43, χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 36-210 ευρώ. Για 12σέλιδο έντυπο (4 σελίδες έγχρωμες και 8 μονόχρωμες) μεγέθους 29Χ43 εκατ., χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 45-220 ευρώ. Για 24σέλιδο έντυπο μεγέθους 25Χ35, μονόχρωμο, χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 80-180 ευρώ αν μας δοθεί το μισό σε ψηφιακή μορφή. Για 24σέλιδο έντυπο μεγέθους 29Χ36, έγχρωμο, χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 89-378 ευρώ. Για 32σέλιδο έγχρωμο έντυπο μεγέθους 21Χ29, χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 93-293 ευρώ. Για 32σέλιδο έντυπο μεγέθους 29Χ36, έγχρωμο, χρεώνουμε για στοιχειοθεσία και σελιδοποίηση 94-503 ευρώ. Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.

======================

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now